Vildkyckling med ris

Vildkyckling med ris

30 minEnkelt
353,60 kr
4 portioner45,40 kr per portion
Jag lagar kycklingfilé med samma kryddning som till vilt. Jag serverar gärna vackert och vilt ris till men det går naturligtvis bra med vilket ris som helst.(Monika Ahlbergs matkasse v44)

Vildkyckling
2 mskVetemjöl
50 gMat & Bak Smör
2 mskVilt/Kantarellfond Bulj.
1,5 mskKinesisk soja
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlVispgrädde
0,5 tskFlingsalt
2 tskTimjan - torkad
125 gFärska champinjoner
2 dlVatten
2 mskGelé Svartvinbär
600 gFärsk kycklingfilé
5 gEnbär
Till servering
100 gGelé Svartvinbär
240 gBasmatiris
Snabbinlagd gurka
270 gGurka
2 mskStrösocker
1,5 dlVatten
2 mskÄttika
Instruktioner
1

Skiva gurkan tunt med osthyvel. Lägg i en skål. Blanda ihop med vatten, ättika och strösocker. Rör tills sockret löst sig och låt sedan stå svalt fram till servering, gärna minst en timme.

Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Hetta upp hälften av smöret i en panna. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor på inte alltför hög värme. Lägg dem åt sidan och torka ur pannan.

Skär champinjonerna i kvartar och stek i den torra pannan. När pannan tystnar, tillsätt resten av smöret och låt steka ytterligare några minuter. Salta och strö över vetemjölet. Rör om. Blanda i grädde, vatten, gelé, fond, enbär, timjan, soja och kycklingen. Låt koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med ris, gelé och den snabbinlagda gurkan.