Recept | Huvudrätt | Vilt

Vilda biffar

Vilda biffar

Emma & Anette. De här biffarna görs på älg. Servera med potatismos och rårörda lingon.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Börja med färsen. Dela äggen och separera gulorna från vitorna. Blanda äggulor med allt utom köttet i en bunke. Rör om ordentligt och låt det stå och svälla till sig ett tag innan du lägger i färsen. Blanda om och platta till ett gäng biffar.

Sätt ugnen på 100°C. Låt smöret fräsa i en panna och stek biffarna. Låt dem få en fin yta innan du stoppar in dem i ugnen så att stekpannan fixar ytan och ugnen gör resten.

Fortsätt med såsen. Häll i vatten i pannan som du stekt biffarna i. Koka upp och vispa runt. Låt det koka bra! Tillsätt resten av såsingredienserna, smaka av, och låt allt puttra sig simmigt och mumsigt.

Lägg till sist ner biffarna i såsen en liten stund, och låt allt bli ännu godare tillsammans.

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 1 msk whiskeysås
Ca 75,15 kr/port Summa 300,60 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Tobias :

Hade vanlig köttfärs och ingen whiskey men det kändes lyxigt och gott ändå. Barnen gillade det!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst