Vegobolognese med oliver
Mari Bergman

Vegobolognese med oliver

20 minEnkelt
330,95 kr
4 portioner34,61 kr per portion
Den här bolognesen går snabbt att laga och blir fräsch och god tack vare citronen som tillsätts innan servering. Bolognesen går utmärkt att frysa in och ha som matlåda. (Mathems familjekasse v4 2018)

Tillbehör
250 gVanliga morötter
50 gRiven Ost
0,5 stBasilika - färsk
400 gSpaghetti
Vegobolognese
300 gVegetarisk Färs
145 gKalamataoliver
250 gKörsbärstomater
1 krmSalt Fint
2 mskTomatpuré
1 stGul lök
1,5 dlVatten
2 klyftaVitlök Färsk
1 tskTimjan - torkad
1 stStjälkselleri
2 krmChiliflakes
1 mskOlivolja
1 mskGrönsaksbuljong
1 tskBasilika - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
1 stCitron
2 tskRödvinsvinäger
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.

2

Bolognese: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och strimla sellerin och halvera cocktailtomaterna.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn den vegetariska färsen, lök och selleri på medelvärme i ca 5 min. Krydda med timjan, basilika och chiliflakes och fräs ihop. Tillsätt tomatpuré, vinäger, vatten, buljong, oliver och cocktailtomater. Låt puttra ihop 5-10 min.

4

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Skala morötterna och skär i stavar. Skölj och finhacka basilika.

6

Bolognese: Smaka av färssåsen med citronskal, citronsaft samt salt och peppar. Strö över basilika och servera med pasta, riven ost och morotsstavar vid sidan av.

Styling &

Näringsvärde: 591 kcal, 28 g protein, 18 g fett, 70 g kolhydrater

Bild:

Sofia Törnqvist