Recept | Huvudrätt | Övrigt

Vegobolognese med oliver

Foto: Sofia Törnqvist Vegobolognese med oliver

Den här bolognesen går snabbt att laga och blir fräsch och god tack vare citronen som tillsätts innan servering. Bolognesen går utmärkt att frysa in och ha som matlåda. (MatHems familjekasse v4 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.

2. Bolognese: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och strimla sellerin och halvera cocktailtomaterna. 3. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn den vegetariska färsen, lök och selleri på medelvärme i ca 5 min. Krydda med timjan, basilika och chiliflakes och fräs ihop. Tillsätt tomatpuré, vinäger, vatten, buljong, oliver och cocktailtomater. Låt puttra ihop 5-10 min.

4. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
5. Skala morötterna och skär i stavar. Skölj och finhacka basilika.

6. Bolognese: Smaka av färssåsen med citronskal, citronsaft samt salt och peppar. Strö över basilika och servera med pasta, riven ost och morotsstavar vid sidan av.

Recept: Mari Bergman
Styling & foto: Sofia Törnqvist

Näringsvärde: 591 kcal, 28 g protein, 18 g fett, 70 g kolhydrater


Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst