Vegobab deluxe i pitabröd och grönt
Mari Bergman

Vegobab deluxe i pitabröd och grönt

30 minEnkelt
400,40 kr
4 portioner34,65 kr per portion
Smakpanelen gjorde alla tummar upp på denna vegetariska kebab och tyckte att hela rätten var riktigt god, och jag tror och hoppas att den kommer att falla även er i smaken.

Vegobab
1 tskSpiskummin
1 tskMejram - torkad
2 mskOlivolja
1 tskPaprikakrydda
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskSalt Fint
1 mskVetemjöl
1 krmSvartpeppar Malen
560 gVegetarisk kebab
1 krmChiliflakes
Tillbehör
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 stIsbergssallat
1 stChunky Salsa
4 stPitabröd
1 stKvisttomater
250 gVitkål
Avokadoröra
1 krmSalt Fint
0,25 stCitron
2 stAvokado
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Tillbehör: Skölj och strimla salladen och vitkålen och skölj och skiva tomaten. Lägg upp på ett fat och ställ åt sidan.

2

Avokadoröra: Mixa samman avokadoköttet med citronsaften. Skala och pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.

3

Vegobab: Skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop mjölet med mejram, paprikapulver, spiskummin och chiliflakes.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek kebabköttet på medelvärme tillsammans med kryddblandningen ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera kebabköttet i pitabröd med salladstillbehören, salsasås och yoghurt.

Näringsvärde: Kcal: 744, Protein: 25 g, Fett: 20 g, Kolhydrater: 64 g.

Bild:

Linnea Swärd