Vegetarisk lasagne på papadums
Mari Bergman

Vegetarisk lasagne på papadums

50 minEnkelt
413,40 kr
4 portioner44,50 kr per portion
Populär lasagne från programmet Smakligt! Istället för vanliga lasagneplattor används papadums som är ett hårt tunt indiskt bröd, bakat på linsmjöl. Glutenfritt och supergott! Fler lasagnerecept: Lasagne med ricotta och ajvar Relish, Vegetarisk lasagne

Plattor
220 gPapadums
Vegofärssås
3 mskTomatpuré
300 gVegetarisk Färs
1 mskBalsamvinäger
400 gKrossade Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
4 klyftaVitlök Vanlig
150 gFärska champinjoner
0,5 mskJapansk soja
2 mskOlivolja
1 stGul lök
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSalt Fint
1 stLantbuljong
0,5 tskTorkad oregano
1 tskHonung Flytande
Topping
50 gRiven Ost
Ostsås
2 dlVispgrädde
2 krmSvartpeppar Malen
3 dlMellanmjölk
100 gRiven Ost
1,25 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vegofärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Putsa och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Bryn färsen i oljan tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, champinjoner och oregano och fräs ytterligare i ca 2 min.

3

Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning i ca 30 sek.

4

Tillsätt krossade tomater, buljong, honung, soja och finhackad basilika. Smaka av med salt och peppar och låt färssåsen puttra i ca 10 min.

5

Ostsås: Mixa ihop alla ingredienser till ostsåsen i en mixer/blender.

6

Montering: Varva ostsås, papadums och färssås i en ugnsfast form. Avsluta med ostsås och toppa med extra ost. Sätt in i ugnen i ca 30 min.

7

Sallad: Skala och riv morötter och skölj salladen. Blanda i en skål.

Servera papadumslasagnen tillsammans med salladen och toppa med lite extra basilika om du vill.

Näringsvärde: 824 kcal, 42 g protein, 45 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Johanna Wikström