Vegetarisk Chili con Carne

Vegetarisk Chili con Carne

40 minEnkelt
488,38 kr
4 portioner55,30 kr per portion
Vegetarisk Chili con Carne

200 gPalsternacka
200 gRödbetor
2 krmTimjan - torkad
1 mskÖrtsalt
800 gKidneybönor
0,5 mskGräslök - torkad
1 tskVitlök Torkad i Burk
1,5 mskSvartpeppar
1 krmKörvel
100 gRotselleri
0,5 stGrönsaksbuljong
150 gFärska champinjoner
150 gMorötter
300 gGrovlimpa
2 tskChilipulver
400 gKrossade Tomater
1 mskPersilja - torkad
3 dlGräddfil
1 stGul lök
2 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Strimla morötterna. Finfördela palsternacka, rotselleri och rödbetor. Skiva champinjoner. Hacka löken. Se till att spadet rinner av från bönorna.

Fräs rotfrukterna, löken, champinjonerna och vitlöken i matfettet i ca 5 min. Tillsätt grönsaksbuljong (receptet anger antal tärningar), kryddor, krossad tomat och bönor. Låt koka 5-8 min.

Servera med grovt bröd och gräddfil.