Recept | Buffé | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Vegansk rödbetssallad

Foto: Nurlan Emir Vegansk rödbetssallad

En vacker och god rödbetssallad som dessutom är vegansk. Servera som en del på julbordet.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Veganmajonnäs: Blanda 2 msk kikärtsspad, dijonsenap och vitvinsvinäger i en hög bunke.
2. Tillsätt rapsolja sakta i en tunn stråle medan du mixar intensivt med en stavmixer eller elvisp tills du får en tjock krämig majonnäs.
3. Smaka av med salt och peppar och blanda om försiktigt.

4. Rödbetssallad: Tärna rödbetor och äpple. Skala och finhacka rödlök. Blanda i en skål med havrefraiche, dijonsenap, 1 dl veganmajonnäs, salt och peppar.
5. Lägg upp i en glasburk eller i en skål och servera på julbordet.

Recept: Mari Bergman
Foto: Nurlan Emir
Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Ca 8,97 kr/port Summa 71,75 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst