Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Vegansk chokladkaka med bär

Foto: Nurlan Emir Vegansk chokladkaka med bär

En ljuvligt god chokladkaka som både är laktos- och glutenfri. Toppa kakan med dina favoritbär och servera eventuellt med lite vispad kokosgrädde. Mums!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Botten: Kärna ur dadlarna. Om de inte är mjuka, blötlägg de i varmt vatten i 10 min.
2. Mixa de urkärnade dadlarna med mandlarna i en matberedare så att det blir en finfördelad massa.
3. Smält chokladen med kokosoljan i en kastrull. Mixa ner den smälta chokladblandningen med dadelmassan. Tillsätt flingsalt och mixa lite till.
4. Tryck ut massan i en springform med avtagbar kant så att det blir en jämn botten. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.

5. Fyllning: Värm kokosgrädde, choklad och kokosolja i en kastrull så att chokladen smälter. Häll blandningen i en matberedare och tillsätt urkärnade dadlar, vaniljextrakt och flingsalt. Mixa tills du får en helt slät massa.
6. Ta ut bottnen ur kylen och fyll den med chokladfyllningen. Ställ in kakan i kylen i ca 2 timmar så att den stelnar.

7. Vid servering, toppa kakan med färska bär och/eller hackade nötter. Servera eventuellt med en klick vispad kokosgrädde.

Recept och styling: Carina Hejde
Foto: Nurlan Emir


Varor du kanske har hemma?

Ca 29,56 kr/port Summa 295,60 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst