Vegansk chokladkaka med bär
Carina Hejde

Vegansk chokladkaka med bär

30 minEnkelt
495,65 kr
10 portioner20,21 kr per portion
En ljuvligt god chokladkaka som både är laktos- och glutenfri. Toppa kakan med dina favoritbär och servera eventuellt med lite vispad kokosgrädde. Mums!

Botten
1 mskKokosolja
1 krmFlingsalt
400 gDadlar Färska, (8 st)
30 gVegansk choklad
165 gSötmandel Naturell, (2,5 dl)
Fyllning
100 gVegansk choklad
1 tskFlingsalt
0,5 dlKokosolja
2,5 dlKokosgrädde
400 gDadlar Färska, (8 st)
1 krmVaniljextrakt
Instruktioner
1

Botten: Kärna ur dadlarna. Om de inte är mjuka, blötlägg de i varmt vatten i 10 min.

2

Mixa de urkärnade dadlarna med mandlarna i en matberedare så att det blir en finfördelad massa.

3

Smält chokladen med kokosoljan i en kastrull. Mixa ner den smälta chokladblandningen med dadelmassan. Tillsätt flingsalt och mixa lite till.

4

Tryck ut massan i en springform med avtagbar kant så att det blir en jämn botten. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.

5

Fyllning: Värm kokosgrädde, choklad och kokosolja i en kastrull så att chokladen smälter. Häll blandningen i en matberedare och tillsätt urkärnade dadlar, vaniljextrakt och flingsalt. Mixa tills du får en helt slät massa.

6

Ta ut bottnen ur kylen och fyll den med chokladfyllningen. Ställ in kakan i kylen i ca 2 timmar så att den stelnar.

7

Vid servering, toppa kakan med färska bär och/eller hackade nötter. Servera eventuellt med en klick vispad kokosgrädde.

Recept och styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir