Recept | Lunch | Skaldjur

Varm couscoussallad med räkor, paprika och avokado

Foto: Linnea Swärd Varm couscoussallad med räkor, paprika och avokado

Varm couscoussallad med räkor, soltorkad tomat och avokado. (Familjematkassen v45 2012) och (Tastelines matkasse v33 2013)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillred couscousen efter anvisning på paketet.
Gärna med lite valfri buljong för godare smak.

2. Skala och grovhacka vitlöken. Kärna ur och strimla
paprika och tärna avokadon. Strimla de soltorkade
tomaterna och skär gurkan i halvmånar. Skär salladen
i breda strimlor.

3. Fräs vitlök och paprika 1 min i en stor panna i olivolja.
Rör ner räkorna och låt dem fräsa med hastigt.
Rör ner salt och hälften av crème fraichen, låt koka
upp snabbt och ta av plattan från spisen. Blanda räkfräset med couscousen, avokadon, soltorkade tomaterna, salladsstrimlorna och gurkbitarna.
Lägg upp hela rätten på ett stort fat och servera med
resten av crème fraichen.

Näringsvärde per person:
543 kcal
34 g protein
13 g fett
65 g kolhydrater

Varor du kanske har hemma?

Ca 69,40 kr/port Summa 277,60 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst