Recept | Fika & tårtor | Övrigt

Vaniljbullar

Foto: Katja Kristoferson Vaniljbullar

”De här är verkligen barndomsbullar! Mamma gjorde alltid de här bullknutarna när jag var liten.”

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Ca 30 bullar

1. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt, 37 grader,
och slå den över.
2. Blanda i sirap, salt och det mjuka smöret skuret i bitar.
3. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.
4. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut
till en 40 x 40 cm stor platta.
6. Bred smöret jämnt över, sikta vanilj- och florsocker över smöret.
Vik plattan dubbel och skär den i ca 1 cm breda remsor.
7. Tvinna remsorna och forma dem till en knut. Lägg i pappersformar
och låt jäsa ca 30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg, strö pärlsocker över.
9. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.

Recept: Linnéa Seidel

Varor du kanske har hemma?

Ca 157,25 kr/port Summa 157,25 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst