Ulrika Davidssons thailändska blomkålssoppa
Ulrika Davidsson

Ulrika Davidssons thailändska blomkålssoppa

30 minEnkelt
284,45 kr
4 portioner20,79 kr per portion
En fantastiskt god soppa med thailändska smaker och dofter signerad av vår gästkock Ulrika. Tips, soppan håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar och kan även frysas in.

Soppa
1 stLime
2 klyftaVitlök Vanlig
2 tskHonung Flytande
2 mskFärsk ingefära
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
60 gSalladslök
1 stBlomkål Färsk
2 mskCurrypasta
300 gMorötter
2 mskGrönsaksbuljong
6 dlVatten
400 mlKokosmjölk
1 krmSalt Fint
Topping
0,5 stChilipeppar Färsk
0,5 stKoriander - färsk
1 mskOlivolja
1 dlJordnötter Rostade/Saltade
Instruktioner
1

Soppa: Skölj blomkålen och dela i mindre buketter. Lägg 4 buketter åt sidan till toppingen.

2

Skala och skär morötter i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och skiva salladslöken (spara 4 msk till toppingen).

3

Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner alla grönsaker och låt steka någon minut. Strö på lite salt och peppar. Tillsätt vatten och buljong. Häll i kokosmjölk och tillsätt 2-3 msk curry pasta, honung och pressad limesaft. Låt koka i ca 10 minuter.

4

Topping: Stek blomkålsbuketterna i lite olja. Finhacka koriander och skölj och strimla chilipeppar.

5

Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Späd ev med mer vatten och smaka av soppan med salt och peppar.

6

Häll upp i skålar och toppa med blomkål, jordnötter, salladslök, koriander och chili.

Näringsvärde: 532 kcal. 10 g protein, 42 g fett, 25 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell