Ulrika Davidssons kycklingwok med sjögräsnudlar
Ulrika Davidsson

Ulrika Davidssons kycklingwok med sjögräsnudlar

30 minEnkelt
424,45 kr
4 portioner39,27 kr per portion
Prova Ulrika Davidssons fräscha och goda kycklingwok med sjögräsnudlar! Sjögräsnudlar har blivit otroligt poppis bland GI och LCHF-vänner, då de är helt gluten- och fettfria och är tillverkade av sjögräset kelp. De blir otroligt goda när man wokar ihop dem med en god marinad och krispiga grönsaker.

2 mskSesamfrö
1 mskFärsk ingefära
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskJapansk soja
300 gSjögräsnudlar
1 mskKetjap
2 mskSweet Chili
150 gSugarsnaps
1 krmVitpeppar Malen
0,5 stKoriander - färsk
1 mskSesamolja
1 mskRapsolja
1 stLime
125 gMinimajs
1 krmSalt Fint
0,5 stPurjolök
600 gFärsk kycklingfilé
200 gMorötter
Instruktioner
1

Wok: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

2

Strimla kycklingen och skala och riv vitlök och ingefära. Skala och slanta morötterna och skölj och strimla purjolöken. Skölj sugarsnaps och minimajs.

3

Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut. Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja, sweet chilisås och sesamolja. Tillsätt grönsakerna och stek några minuter till. Blanda ner sjögräsnudlar och sesamfrön och lägg upp på ett fat. Strö över hackad koriander och dekorera med limeklyftor.

Näringsvärde: 718 kcal, 41 g protein, 18 g fett, 90 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell