Ulrika Davidssons italienska kycklinggryta
Ulrika Davidsson

Ulrika Davidssons italienska kycklinggryta

30 minEnkelt
305,70 kr
4 portioner42,18 kr per portion
Italiensk kycklinggryta med färska grönsaker, pesto och grädde efter recept signerat Ulrika Davidsson. Här kan du självklart välja att koka lite extra gryn eller ris till om du vill. Tips, tina gärna kycklingen i kylen över natten kvällen innan.

250 gBroccoli Färsk
0,5 stZucchini
145 gSoltorkade Tomater
1 tskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
1 stRödlök
1,5 dlVispgrädde
650 gKyckling Minutfilé
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVatten
1 stRöd Paprika
1 mskKycklingfond
4 mskPesto Grön
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Kycklinggryta: Skala och hacka löken och finhacka vitlöken. Skär soltorkade tomater, zucchini, broccoli och paprika i mindre bitar. Hetta upp en stor gryta med olivolja och stek allting i några minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.

2

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek några minuter i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar efter smak och lägg ner i grytan.

3

Tillsätt pesto, kycklingfond och vatten och koka ihop några minuter.

4

Tillsätt grädde och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter. Servera med färsk hackad basilika på toppen.

Näringsvärde: 545 kcal, 38 g protein, 40 g fett, 9 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell