Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

45 minEnkelt
351,60 kr
4 portioner31,95 kr per portion
Många gillar fisk för att det är gott, nyttigt och enkelt att få till en god måltid. Det är också många som gärna vill äta fisk oftare, och att då välja Findus fisk är att välja rätt. Tillsammans med Tina Nordström har vi tagit fram enkla tips och jättegoda recept som alla är lätta att laga.

Torsk
1 tskHavssalt
1 mskOlivolja
450 gTorskrygg Fryst
Varm sallad
1 stMynta - färsk
250 gGröna Ärtor Frysta
1 stGurka
Varm vinegrette
1 krmVitpeppar Malen
1 stSchalottenlök
2 mskFärsk ingefära
1 mskÄttika
0,5 mskVitvinsvinäger
1 dlOlivolja
0,5 tskHavssalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 130 grader.

Tina fisken och torka av med papper, lägg torskryggen i en ugnsform och pensla med lite olivolja, smaksätt med havssalt. Baka i ugnen i ca 12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast, om du använder termometer så sikta på 52 grader i innertemperatur för en saftig fisk.

Skala gurkan och dela på länden, skär varje halva i grova bitar. Finhacka schalottenlöken och ingefära. Blanda samman alla ingredienserna till vinegretten förutom myntan.

Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över dressingen och smaksätt med hackade mynta, salt och peppar.

Skeda över salladen på torskryggen och servera.