Recept | Huvudrätt | Fisk

Ugnsbakad torsk med smörstekt kål, bacon och pepparrot av 3 kockar 7 kids

Foto: Sanna Livijn Wexell Ugnsbakad torsk med smörstekt kål, bacon och pepparrot av 3 kockar 7 kids

Torsk är både billigt och enkelt att tillaga. Klassiska smaker av smör och bacon kompletterar rätten bra. Tips! Tina gärna fisken över natten om du köpt fryst. (MatHems familjekasse v49 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Värm ugnen till 160 grader.

2. Tillbehör: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten. När den är klar slungar du runt den med en klick smör.
3. Torsk: Skär torsken i portionsbitar, salta och lägg en klick smör på
varje bit.
4. Dela kålen i grova bitar. Strimla baconet och stek i en stekpanna så det blir brynt. Ha sedan i kålen och smöret och stek på medelvärme så att kålen mjuknar. Pressa i en citronsaft och smaka av med salt och peppar.
5. Häll över allt i en ugnsform eller använd stekpannan som form. Lägg
på torsken och baka i ugnen ca 10-15 minuter.

6. Tillbehör: Skala och riv pepparroten och skölj och finhacka persilja.

Servera torsken med riven pepparrot, persilja och kokt potatis.

Recept: Rikard Wicklund, Nicklas Larsson och Fredrik Strandberg
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 629 kcal. 35 g protein, 40 g fett, 32 g kolhydrater.

Ca 49,15 kr/port Summa 196,60 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst