Recept | Huvudrätt | Fisk

Ugnsbakad lax med örtsmör

Foto: Sanna Livijn Wexell Ugnsbakad lax med örtsmör

Ugnsbakad lax med örtsmör tillagas i form tillsammans med potatismos. Servera med krispiga haricots verts! För att förenkla kan du servera potatismoset vid sidan om utan att spritsa i formen. Tips, tina laxfiléerna över natten i kylskåp dagen innan. (Tastelines Barnkasse v50 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Tina gärna laxfiléerna i kylskåp över natten dagen innan.
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Potatismos: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk.

3. Lax: Blanda rumstempererat smör med persilja, rivet citronskal och en nypa salt. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form och klicka örtsmöret på fisken.

4. Potatismos: Sila av vattnet från potatisen och tillsätt grädde och smör. Vispa samman till ett jämt och   fint mos med en elvisp eller vanlig visp. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg potatismoset i en sprits/fryspåse. Klipp av spetsen och spritsa potatismos runt om fisken i formen. Det går lika bra att klicka mos med hjälp av en sked runt om fisken.

6. Lax: Sätt in formen i ugnen ca 15 min tills laxen känns genomstekt.

7. Tillbehör: Tina haricots verts i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Servera laxen med potatismos och haricots verts.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 527 kcal, 28g protein, 31g fett, 32g kolhydrater

Ca 44,43 kr/port Summa 177,70 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst