Recept | Huvudrätt | Fisk

Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Foto: Nurlan Emir Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

En härlig vardagsrätt som går snabbt att laga och är underbart god att äta. Tips! Om ni köper fryst kolja, tina den gärna i kylen över natten. (MatHems familjekasse v23 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tina koljan om du köpt fryst fisk.

2. Värm ugnen till 175 grader.

3. Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min. Dela blomkålen i buketter och koka med potatisen de sista 3-5 min.

4. Kolja: Skala löken och dela i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och rosta i ugnen i ca 7 min.

5. Sås: Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 min börjar smöret färgas gyllenbrunt. Tillsätt då grädde och fond. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 10 min.
6. Skölj och finhacka persilja. Skölj och riv skalet från citronen. Blanda i en liten skål och ställ åt sidan.

7. Kolja: Ta ut löken ur ugnen och lägg fiskfiléerna i formen bland löken. Krydda fisken med salt och peppar efter smak och klicka över smör. Sätt in i ugnen i ca 10 min.

8. Sås: Tillsätt persilja och citronskal i såsen och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

9. Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Servera tillsammans med kokt potatis och blomkålsbuketter.

Recept: Mari Bergman
Styling: Carina Hejde
Foto: Nurlan Emir

Näringsvärde: 537 kcal, 29 g protein, 34 g fett, 28 g kolhydrater


Ca 57,15 kr/port Summa 228,60 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst