Tzayspett med bbq-sås och rostad potatis
Mari Bergman

Tzayspett med bbq-sås och rostad potatis

45 minEnkelt
239,65 kr
4 portioner34,61 kr per portion
Vegetariska grillspett med hemgjord bbq-sås. Somrigt och gott!

Sallad
50 gRädisor
0,5 stGurka
0,5 stRomansallat
Bbq-sås
1 stRöd Paprika
0,5 tskVitvinsvinäger
1 mskOlivolja
1 krmChiliflakes
1 krmSalt Fint
125 gKörsbärstomater
3 mskBBQ-sås Original
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Tzayspett
500 gTzaybitar
1 mskOlivolja
Potatis
2 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
700 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skölj och halvera potatisen och lägg på en plåt. Tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30-40 min.

3

Bbq-sås: Dela paprikan i 4 bitar. Lägg på en plåt med tomater och hela vitlöksklyftor. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar. Rosta i ugnen i 20 min.

4

Sallad: Skölj och skär sallad, gurka och rädisor i bitar och lägg i en skål.

5

Bbq-sås: Ta ut de rostade grönsakerna. Ta bort skalet från vitlöken och lägg grönsaker och vitlök i en bunke. Tillsätt bbq-sås, chiliflakes och vinäger och mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.

6

Tzayspett: Hetta upp olja i en stekpanna och stek spetten i ca 2-3 min på varje sida.

Servera tzayspetten med rostad potatis, bbq-sås och sallad.

Näringsvärde: 569 kcal, 25 g protein, 27 g fett, 54 g kolhydrater.