Recept | Huvudrätt | Fisk

Tunisisk Brik

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Fyllning:
Låt tonfisken rinna av och ställ åt sidan.
Hacka lök och persilja. Fräs löken i lite olja tills den fått glans och tillsätt persilja. När lök och persilja mjuknat tillsätt tonfisken och stek i några sekunder så vätskan fräs bort.
Smaka av med salt och peppar.

Brik:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna för att fritera briken i.

Tunna ut filobladen och lägg två på varanda i en djup tallrik (detta hjälper för att hantera fyllningen).
Klicka ut fyllningen och gör ett grop i mitten. Knäck ägget i gropen och vik sedan varsamt ihop bladen och nyp sidorna varsamt så fyllningen ej läcker ut. Lägg briken i den heta oljan och fritera så den får gyllene färg i ca 1-2 min per sida.
Låt den rinna av på hushållspapper och servera med citron.

Varor du kanske har hemma?

Ca 75,56 kr/port Summa 755,60 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst