Tunisisk Brik

Tunisisk Brik

5 minEnkelt
266,50 kr
10 portioner24,91 kr per portion
Tunisisk Brik

2 stGul lök
4 stTonfisk i Olja
2 stPersilja
5 dlRapsolja
1 stSvartpeppar
10 stÄgg
1 stSalt Fint
20 stFilodeg
Instruktioner
1

Fyllning: Låt tonfisken rinna av och ställ åt sidan. Hacka lök och persilja. Fräs löken i lite olja tills den fått glans och tillsätt persilja. När lök och persilja mjuknat tillsätt tonfisken och stek i några sekunder så vätskan fräs bort. Smaka av med salt och peppar.

Brik: Hetta upp oljan i en stor stekpanna för att fritera briken i.

Tunna ut filobladen och lägg två på varanda i en djup tallrik (detta hjälper för att hantera fyllningen). Klicka ut fyllningen och gör ett grop i mitten. Knäck ägget i gropen och vik sedan varsamt ihop bladen och nyp sidorna varsamt så fyllningen ej läcker ut. Lägg briken i den heta oljan och fritera så den får gyllene färg i ca 1-2 min per sida. Låt den rinna av på hushållspapper och servera med citron.