Trerätters meny med fetaostfylld kyckling
Mari Begman

Trerätters meny med fetaostfylld kyckling

2 tEnkelt
888,00 kr
2 portioner179,93 kr per portion
En fräsch och god trerätters meny som passar perfekt till helgen. Vad sägs om en härligt frisk ceviche på handskalade räkor, mango, chili och avokadokräm till förrätt. Fetaostfylld kyckling med rostad sötpotatis toppad med granatäpple och basilikasås till varmrätt och det bästa av allt, chokladmousse med färska hallon till dessert. Menyn är framtagen tillsammans med f.d Bachelor Niclas Lij.

Övrigt
55 gCashewnötter Saltade
100 gMörk chokladkaka
Smaksättare
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt Fint
1 tskHonung Flytande
4 mskRapsolja
1 tskVitvinsvinäger
0,5 mskDijonsenap
1,5 mskStrösocker
Kyckling och räkor
170 gHandskalade Räkor
300 gMajskycklingfilé Färsk
Ost och mejeri
2 dlVispgrädde
3 stÄgg
150 gFetaost
Frukt och grönt
1 stMango Färsk
1 stLime
1 stKoriander - färsk
500 gSötpotatis
1 stMynta - färsk
50 gFärsk ingefära, (1 st)
1 stBasilika - färsk
1 stSalladslök
1 stGurka
125 gHallon Färska
1 stVitlök Färsk
1 stAvokado
1 stKumquat
1 stGranatäpple
65 gFärsk bladspenat
1 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Börja med chokladmoussen. Den kan du med fördel göra en dag i förväg och förvara i kylen. Vid servering vispar du lite extra grädde och toppar med hallon och riven choklad.

2

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Rostad sötpotatis: Rosta sötpotatisen i ugnen enligt receptet. Låt svalna. Plasta formen och förvara i kylen.

4

Vispa grädde till chokladmoussen och förvara i kylen.

5

Fetaostfyllda kycklingbröst: Fyll kycklingbrösten med fetaost och basilika enligt receptet. Rulla in dem i plastfolie och förvara i kylen. (Detta gör även att de håller ihop bättre vid stekning).

6

Ceviche: Tillred cevichen steg för steg enligt receptet. (Strimla salladslök även till varmrätten och lägg åt sidan).

7

Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en liten skål tillsammans med lite av granatäppelsaften. Plasta och förvara i kylen.

8

Värm sötpotatisen i ugnen i ca 15 min.

9

Basilikasås: Tillred basilikasåsen enligt receptet. Plasta och förvara i kylen.

Vid tillagning:

10

Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna i ca 2 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 10-15 min under sötpotatisen.

11

Skölj spenaten och ta ut basilikakrämen ur kylen.

12

Ät och njut av förrätten och sällskapet.

13

Ta ut sötpotatis och kyckling ur ugnen. Blanda sötpotatisen med spenaten. Dela kycklingfiléerna på mitten. Lägg upp på tallrikar och toppa med granatäppelkärnor och salladslök. Servera såsen vid sidan om eller fint direkt på tallriken och servera.

14

Ta fram chokladmoussen ur kylen och toppa med lite grädde och färska hallon. Riv över lite choklad. Klart att servera.

Lycka till!

15
17

Tillhörande efterrätt: Chokladmousse med färska hallon

Bild:

Sofia Törnqvist