Torta di Pernilla

Torta di Pernilla

45 minEnkelt
217,70 kr
8 portioner18,91 kr per portion
Chokladtårtornas chokladtårta, med extra allt! Mycket mäktig, så servera den i smala bitar. Vill man kan man skippa glasyren och bara pudra kakao över … fast glasyren är väldigt god!

Chokladkaka
1 mskVetemjöl
200 gMörk chokladkaka
200 gMat & Bak Smör
5 stÄgg
3 dlStrösocker
Glasyr
25 gMat & Bak Smör
1 dlFlorsocker
1 dlVispgrädde
150 gMörk chokladkaka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175°C. Smält chokladen till tårtan i en rymlig skål över vattenbad. Ta från värmen och knäck i ett ägg i taget, rör ner dem med en sked. Blanda också försiktigt i mjöl, smör och socker och rör till en slät, blank kräm.

Smöra och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 25 min. Den ska vara kladdig i mitten, men den stelnar när den svalnat.

Koka upp grädden till glasyren och ta från värmen. Bryt ner chokladen i grädden och klicka i smöret. Rör tills det har smält. Värm försiktigt på plattan om det behövs. Rör ner florsockret.

Ställ glasyren en stund i kylen så att den får en krämig konsistens. Bred glasyren på tårtan när den är helt avsvalnad.

Bild:

Lina Eriksson