Torsk med salsa verde-dressad potatis och vårprimörer
Mari Bergman

Torsk med salsa verde-dressad potatis och vårprimörer

30 minEnkelt
275,75 kr
4 portioner53,06 kr per portion
En härligt fräsch och god fiskrätt som verkligen andas sen vår och sommar.

Salsa verde
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stCitron
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGräslök - färsk
35 gFärsk bladspenat
1 tskDijonsenap
700 gDelikatesspotatis
0,5 dlOlivolja
1 tskSalt Fint
0,5 stDill - färsk
Primörer
1 krmSalt Fint
0,5 tskVit balsamvinäger
0,5 stRödlök
100 gRädisor
0,5 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
125 gSparris Färsk
Fisk
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
600 gTorskrygg Fryst
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Salsa verde: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten om du inte redan har färdigkokt.

3

Lägg spenat, dill, gräslök, skalad vitlök, olja, citronsaft, senap, salt och peppar i en matberedare och mixa till en dressing. Det går även bra att använda en stavmixer.

4

Fisk: Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar efter smak. Klicka över lite smör på varje fiskbit och sätt in i ugnen ca 15-20 min.

5

Primörer: Skölj och dela rädisorna på mitten. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i 3 bitar. Skala och skiva rödlöken tunt.

6

Koka sparrisen ca 1 min och skölj den sedan kall för att avstanna kokprocessen. Blanda sparris, rädisor och rödlök i en skål och tillsätt olja, vit balsamvinäger och en nypa salt och peppar.

7

Salsa verde: Dela den kokta potatisen på mitten och blanda samman med salsa verden.

Servera den ugnsbakade torsken med salsa verdedressad potatis och primörer.

Näringsvärde: 412 kcal, 31 g protein, 16 g fett, 34 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell