Torsk med krämigt osttäcke

Torsk med krämigt osttäcke

20 minEnkelt
275,70 kr
4 portioner35,63 kr per portion
En supergod parmesangratinerad torsk. Serveras med morot- och zucchinisallad.

Sallad
1 mskOlivolja
0,5 stZucchini
250 gVanliga morötter
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Fisk
0,5 dlParmesanost
1 tskBasilika - torkad
500 gTorskfilé
2 krmSvartpeppar Malen
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,25 stCitron
0,5 tskSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Koka gryn efter anvisning på förpackningen.

3

Fisk: Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form. Riv parmesanosten och blanda med creme fraiche i en bunke. Pressa i vitlök och citronsaft. Krydda med basilika, salt och peppar och bred ostblandningen över fisken. Sätt in i ugnen ca 12 min eller tills osten har fått en fin gyllenbrun yta.

4

Sallad: Skala morötterna och skölj zucchinin. Riv morötter och zucchini på ett rivjärn och blanda med lite olja och vinäger i en skål.

Servera fisken tillsammans med ris eller gryn och morot- och zucchinisallad.

Näringsvärde: 38g Protein 28g Fett 34g Kolhydrater 563 KCAL