Torsk med citronsås och potatismos
Catarina König

Torsk med citronsås och potatismos

45 minEnkelt
553,25 kr
4 portioner83,43 kr per portion
En riktigt festlig rätt som lyxar till vilken vardagskväll som helst.

Potatismos
1 krmSalt Fint
1 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
40 gMat & Bak Smör
1 dlMellanmjölk
700 gPotatis Mjölig
Torsk
600 gTorskfilé Färsk
1 mskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
1 lVatten
Citronsås
1,5 dlVispgrädde
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 krmCayennepeppar
1 krmSalt Fint
100 gMat & Bak Smör
0,5 stGräslök - färsk
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
20 gRädisor
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Torsk: Blanda salt med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen 30 min.

2

Sätt ugnen på 125 grader. Torka av och stek torsken någon minut på ena sidan i smör i en varm panna. Ös smöret över fisken. Lägg fiskbitarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

3

Potatismos: Skala potatisen och koka den mjuk. Värm upp grädde, mjölk och smör i en kastrull till ljummet. Pressa potatisen genom en potatispress och tillsätt lite i taget av grädd- och smörblandningen till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

4

Citronsås: Bryn smöret tills det får en gyllene färg. Värm upp grädde och creme fraiche och blanda med smöret. Tillsätt finhackad gräslök, pressad citronsaft och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Skölj och skiva rädisorna tunt. Skölj gurkan och skär den i stavar.

Servera torsken med potatismos, citronsås, rädisor och gurkstavar.

Näringsvärde: 807 kcal, 32 g protein, 61 g fett, 33 g kolhydrater.

Bild:

Frida Wismar