Torsk i marockansk tomatsås
Mari Bergman

Torsk i marockansk tomatsås

30 minEnkelt
271,65 kr
2 portioner49,41 kr per portion
Härligt färgsprakande fiskrätt med marockanska smaker. Rätten serveras med en krispig mandel- och ärtsallad. Tips! Tina torsken under natten om du köpt fryst.

Torsk i tomatsås
0,5 stPaprika
2 krmKanel Malen
195 gKrossade Tomater
300 gTorskfilé Fryst
0,5 tskSpiskummin
1 tskVitvinsvinäger
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stGul lök
125 mlHavrebaserad matlagning
1 krmSalt Fint
0,5 tskPaprikakrydda
0,5 mskOlivolja
1 mskFiskfond
1 mskTomatpuré
Tillbehör
1,5 dlBasmatiris
0,5 mskMat & Bak Smör
75 gSugarsnaps
30 gSötmandel Naturell
1 krmSalt Fint
0,5 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Torsk i tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika.

3

Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och paprika tillsammans med spiskummin, paprikapulver och kanel på medelvärme i ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, vinäger, krossade tomater, havregrädde och fiskfond och låt såsen puttra i 5 min.

4

Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull till sugarsnapsen.

5

Dela sugarsnapsen på längden, hacka mandlarna och skölj och finhacka persiljan.

6

Torsk i tomatsås: Skär torsken i mindre bitar och tillsätt i tomatsåsen. Låt sjuda i ca 5 min.

7

Tillbehör: Koka sugarsnapsen hastigt i ca 30 sek. Sila av vattnet och tillsätt smör och en nypa salt. Lägg upp i en skål och strö över mandlar och persilja.

Servera den marockanska torsken med ris och sugarsnapssallad.

Näringsvärde: 620 kcal. 35 g protein, 26 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell