Recept | Huvudrätt | Fisk

Tommys grillade lax med asiatisk dressing

Foto: Linnea Swärd Tommys grillade lax med asiatisk dressing

Tommy Myllymäkis grillade lax med asiatisk dressing. Dressingen är så god så ett tips är att du gör dubbel sats och sparar hälften i en liten burk i kylen till ett annat tillfälle. Passar till både kyckling, fisk, kött och vegetariskt! (Tastelines matkasse v6 2014)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2. Koka upp vatten till blomkålen. Skölj och skiva gurkan tunt. Skölj och skär blomkålen i mindre klyftor och koka den lätt, den ska vara lite krispig fortfarande.

3. Dressing: Rosta sesamfröna i en varm panna. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.

4. Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 8 kuber. Krydda laxbitarna med salt och peppar och grilla dem hastigt på hög värme i lite rapsolja ca 1 minut på varje sida. Vill du ha laxen helt genomstekt så sänker du värmen och låter dem bli klara i stekpannan.

5. Lägg upp blomkål, gurka och laxbitar på ett fat. Strö över sköljd finhackad persilja och ringla dressingen över.

Servera med nykokt ris.


Recept: Tommy Myllymäki

Näringsvärde:
Kcal: 615
Fett: 23 g
Protein: 34 g
Kolhydrater: 68 g

Ca 90,15 kr/port Summa 360,60 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst