Tommys grillade lax med asiatisk dressing
Tommy Myllymäki

Tommys grillade lax med asiatisk dressing

30 minEnkelt
537,55 kr
4 portioner56,51 kr per portion
Tommy Myllymäkis grillade lax med asiatisk dressing. Dressingen är så god så ett tips är att du gör dubbel sats och sparar hälften i en liten burk i kylen till ett annat tillfälle. Passar till både kyckling, fisk, kött och vegetariskt! (Tastelines matkasse v6 2014)

1 stBlomkål Färsk
0,5 stPersilja - färsk
2 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskRapsolja
0,5 stGurka
500 gLaxfilé
Tillbehör
3 dlJasminris
Dressing
2 tskÄttika
2 tskSesamolja
4 mskJapansk soja
1 tskSesamfrö
4 mskSirap Ljus
0,5 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Koka upp vatten till blomkålen. Skölj och skiva gurkan tunt. Skölj och skär blomkålen i mindre klyftor och koka den lätt, den ska vara lite krispig fortfarande.

3

Dressing: Rosta sesamfröna i en varm panna. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.

4

Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 8 kuber. Krydda laxbitarna med salt och peppar och grilla dem hastigt på hög värme i lite rapsolja ca 1 minut på varje sida. Vill du ha laxen helt genomstekt så sänker du värmen och låter dem bli klara i stekpannan.

5

Lägg upp blomkål, gurka och laxbitar på ett fat. Strö över sköljd finhackad persilja och ringla dressingen över.

Servera med nykokt ris.

Näringsvärde: Kcal: 615 Fett: 23 g Protein: 34 g Kolhydrater: 68 g

Bild:

Linnea Swärd