Tomatsoppa med kycklingfrikadeller

Tomatsoppa med kycklingfrikadeller

30 minEnkelt
207,15 kr
4 portioner20,61 kr per portion
Familjematkassen v19

2 krmSvartpeppar Malen
2 stPotatis Fast
750 gKrossade Tomater
400 gKycklingfärs
1 tskSalt Fint
1 stGul lök
1 mskOlivolja
2 stHönsbuljong
1 dlCreme Fraiche Naturell
2 klyftaVitlök Vanlig
6 dlVatten
0,75 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Tomatsoppa: Skala och skär lök, vitlök och potatis i bitar.

2

Dela och kärna ur chilin och skär i bitar.

3

Hetta upp smör eller olja i en stor kastrull och fräs lök, potatis och chili under omrörning, ca 2 min.

4

Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomatkross. Sjud under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.

5

Mixa soppan slät och rör ner creme fraichen.

6

Frikadeller: Blanda färsen med salt och peppar. Forma till små köttbullar och lägg i den heta soppan. Låt sjuda i ytterligare ca 10 min.

Servera soppan med bröd.