Tom kha tofu
Mari Bergman

Tom kha tofu

30 minEnkelt
318,35 kr
4 portioner39,50 kr per portion
Supergod och lättlagad rätt med massa grönsaker och härliga smaker som kokosmjölk, citrongräs och ingefära. Mums!

Tom kha tofu
30 gCitrongräs Färsk
0,5 stZucchini
1 mskStrösocker
125 gFärska champinjoner
4 mskJapansk soja
2 stKvisttomater
1,5 mskFärsk ingefära
300 gVanliga morötter
250 gTofu
8 dlVatten
3 mskGrönsaksfond
800 gKokosmjölk
150 gHaricot Verts Färsk
Tillbehör
3 dlJasminris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Tom kha tofu: Skala och riv ingefära. Krossa roten på citrongräset (2 st) och skär det i 5 cm bitar. Koka ihop kokosmjölk, vatten, riven ingefära, citrongräs, grönsaksfond, socker och soja i en kastrull ca 5 minuter.

3

Skär tofun i kuber och dela champinjonerna i kvartar. Skala och skär morötterna i tunna skivor och skär tomaterna i klyftor och zucchinin i halvmånar. Tillsätt allting till soppan och låt den småputtra i ca 10 min. Lägg i haricots vertsen mot slutet och låt de bli varma.

Servera din tom kha tofu med lite ris vid sidan om.

Näringsvärde: 834 kcal, 19 g protein, 52 g fett, 69 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell