Tinas fläskkotletter med varma tomater, druvor och parmesanbröd
Tina Nordström

Tinas fläskkotletter med varma tomater, druvor och parmesanbröd

30 minEnkelt
303,70 kr
4 portioner45,50 kr per portion
Tina Nordström är gästkock i matkassen och bjuder oss på otroligt goda fläskkotletter med spännande tillbehör. Parmesanbrödet tillsammans med de varma tomaterna och druvorna är en underbar kombination!

Parmesanbröd
1 stLantbröd
75 gMat & Bak Smör
50 gParmesanost
2 tskDijonsenap
Fläskkotletter
0,5 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja, Extra Virgin
500 gFläskkotlett
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Varma tomater och druvor
3 mskOlivolja, Extra Virgin
0,5 stBladpersilja - färsk
3 mskHonung Flytande
1 tskSalt Fint
250 gKörsbärstomater
300 gVindruvor
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Varma tomater och druvor: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter. Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka.

2

Parmesanbröd: Skär brödet i avlånga krutonger. Finriv parmesanosten. Smält smöret och blanda med senap och parmesanost i en stor bunke. Tillsätt brödet och vänd runt det ordentligt. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen över tomat- och vindruvsformen.

3

Fläskkotlett: Krydda kotletterna med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Stek eller grilla kotletterna ett par minuter på varje sida.

Lägg upp druvor och tomater i 4 små skålar och servera med kotletter och parmesanbrödet. Doppa gärna brödet i spadet från druvorna.

Näringsvärde: 699 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 59 g kolhydrater.

Bild:

Maddzan Lindblad