Timjanburgare med rostade grönsaker & dijonsås
Mathem

Timjanburgare med rostade grönsaker & dijonsås

30 minEnkelt
291,55 kr
4 portioner34,57 kr per portion
Familjekassen V 30 .Det bästa med sommaren är väl alla dessa fantastiska smaker som kommer fram på våra svenska grönsaker. Nykokta färska rödbetor med bara lite smör är ju gudomligt gott, det behöver inte vara så komplicerat alla gånger.

Sås
2,5 dlVispgrädde
1,5 mskDijonsenap
Biffar
1 stGul lök
500 gKöttfärs - Nöt
1 mskMat & Bak Smör
1 stÄgg
3 krmSvartpeppar Malen
1 tskDijonsenap
Grönsaker
2 klyftaVitlök Färsk
10 gFärsk timjan
3 stRödbetor Färsk
250 gMorötter
700 gFärskpotatis
Instruktioner
1

Tvätta potatisen och skala rödbetor och morötter. Skär allting i klyftor och lägg på en ugnsplåt. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och lägg tillsammans med rotfrukterna på plåten. Repa lite timjan och strö över. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 30- 40 min.

2

Blanda nötfärsen med finhackad gul lök, ägg, dijonsenap, salt, svartpeppar och finhackad timjan. Forma 4 st biffar.

3

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör. Stek biffarna på medelvärme tills de har fått en fin stekyta. Ta ut rotfrukterna de sista 15 min och gör plats för biffarna, sätt in i ugnen igen.

4

Slå på grädde i stekpannan (diska inte ur den innan) och tillsätt dijonsenap. Vispa runt och smaka av med salt och peppar. Servera till biffar och rotfrukter.