Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Thomas Fläskarré

Enkel god middag

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Skala ca 8 potatisar och lägg dem i en kastrull med vatten så att vattnet täcker. Tillsätt 1 nypa salt. Är potatisarna stora så dela dem så blir koktiden kortare.

Koka upp på 6:an och sänk sedan till 4:an.

2. Pressa 1 vitlöksklyfta och smält lite smör/margarin i en kastrull. När smöret smält lägger du i den pressade vitlöken plus en nypa salt och ställer det smälta smöret åt sidan.

3. Smält lite margarin/matolja i en stekpanna. När pannan är varm lägger du i fläskkarrén. Stek tills karrén fått yta och pensla sedan med vitlöksblandningen, samt krydda med peppar. Gör detta på båda sidor. När du vänt fläskkarrén två gånger på varje sida tillsätter du 0,5dl äppelcidervinäger i pannan och låter karrén koka i det till allt är borta.

Sås:

Häll upp 1dl vatten i en skål och blanda noggrant med 1 matsked vetemjöl så att det inte är några klumpar.

Koka upp 3dl vatten i en kastrull och tillsätt en köttbuljongtärning. När tärningen löst upp häller du i mjölblandningen och vispar tills det blir tjockt. Tillsätt sedan 0,5 matsked ketchup och en nypa svartpeppar. Låt såsen stå på eftervärmen och tillsätt sedan 2 matskedar yogurt och rör om.


Ca 56,43 kr/port Summa 112,85 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst