Thaifärssås med jordnötskross
Mari Bergman

Thaifärssås med jordnötskross

20 minEnkelt
373,40 kr
4 portioner29,48 kr per portion
Snabblagad och fantastiskt god vegorätt med härliga asiatiska smaker. Perfekt vardagsrätt när tiden är knapp!

Thaifärssås
300 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
1 tskHonung Flytande
300 gSojafärs
400 mlKokosmjölk
1 tskSambal Oelek
2 mskJapansk soja
0,5 stPurjolök
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskRapsolja
Tillbehör
125 gKörsbärstomater
125 gRomansallat
0,5 stKoriander - färsk
1 dlJordnötter Rostade
250 gÄggnudlar
Instruktioner
1

Thaifärssås: Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv morötterna.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs färsen några minuter. Tillsätt purjolök, vitlök och de rivna morötterna och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, soja och honung och låt såsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.

4

Grovhacka eller mortla jordnötterna och lägg i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och strimla salladen. Lägg upp i en skål.

Servera thaifärssåsen med äggnudlar, toppa med jordnötskross och hackad koriander samt lite tomater och sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 782 kcal, 30 g protein, 44 g fett, 62 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell