Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Teriyakispett på kyckling med wokad kinakål

Foto: Linnea Swärd Teriyakispett på kyckling med wokad kinakål

Söta teriyakispett på kyckling! (Tastelines matkasse v38 2013)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Förberedelser: Ta fram kycklingen och låt den tina.

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Spett: Skär kycklingen i avlånga spettvänliga format.
(Har du kycklinginnerfilé så är de redan i bra storlek.)
Lägg dem i en plastpåse tillsammans med soja och
svartpeppar. Marinera minst 10 min men gör gärna detta kvällen innan.

3. Spetsa kycklingbitarna på träspetten och lägg dem på ett grillgaller över en plåt i ugnen ca 15 min. Vänd spetten efter halva tiden. Du kan även steka kycklingbitarna direkt i en stekpanna i lite olja och sedan slå teriyakisåsen över.

4. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5. Teriyakisås: Koka upp soja, socker och sesamfrön. Rör tills sockret smält och låt såsen småsjuda på lägsta värme under omrörning. Var försiktig så att inte sockret bränns. Ta av kastrullen från plattan efter 10 min. Häll såsen i en djup tallrik och låt den svalna.

6. Tillbehör: Skala och finhacka vitlöken och skär kålen i breda strimlor.
Hetta upp en wok eller stor stekpanna och woka kålen
i olja tillsammans med vitlöken. Slå på lite av teriyakisåsen och blanda runt. Sänk värmen.

7. Ta ut kycklingen och rulla varje spett i teriyakisåsen.

Servera tillsammans med ris och wokad kål.

Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd

Näringsvärde:
608 KCAL
53 G PROTEIN
15 G FETT
62 G KOLHYDRATER

Varor du kanske har hemma?

Ca 41,41 kr/port Summa 165,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst