Recept | Huvudrätt | Fisk

Teriyakimarinerad sesamlax med saffransnudlar

Foto: Ann Lindberg Teriyakimarinerad sesamlax med saffransnudlar

Monika Ahlberg

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

En god rätt med vackra färger. Laxen med sitt svartvita hölje, nudlarna lyser i gult, sockerärtor och sparris i skönaste grönt.

Riv ingefäran och blanda den med teriyakisåsen. Pensla laxen med såsen. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form. Strö över sesamfröna. Salta och peppra. Stek laxen i 200 grader varm ugn i 15 minuter.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet. Rör ner olivolja, saffran, salt och peppar.

Dela varje sparris i 3 bitar. Koka sparris och sockerärtor i 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.

Lägg upp lax, nudlar och sockerärtor på fat. Droppa över sweet chilisås och servera

Ca 89,89 kr/port Summa 359,55 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst