Recept | Huvudrätt | Fisk

Teriyakilax med wokad kinakål och kokosnudlar

Foto: Sanna Livijn Wexell Teriyakilax med wokad kinakål och kokosnudlar

Kombinationen av teriyaki, kokos, lime och koriander är en riktig hit! Supergoda smaker i en och samma rätt. (Tastelines matkasse v8 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lax: Skär 4 djupa snitt i den hela laxfilén. Har du portionsbitar så hoppar du över det steget. Salta och peppra lite lätt och lägg laxen i en ugnsfast form. Bred teriyakisåsen över och sätt in i ugnen. 20 min för hel laxfilé och 12 min för portionsbitar.

3. Kinakål: Skölj och grovstrimla kinakålen och skölj och skär blomkålen i mindre bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek på medelhög värme ca 5 min. Rör om då och då. Tillsätt teriyakisåsen och blanda om ordentligt.

4. Nudlar: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen men minska koktiden med 1 min.
5. Koka ihop kokosgrädde med en nypa salt, rivet limeskal och saft. Sila av nudlarna och lägg ner dem i kokosgrädden. Rör om och låt dem puttra in 1 min i kokossåsen. Skölj och grovhacka koriander.

Lägg upp kinakålswoken på ett fat, toppa med kokosnudlarna och strö över koriander. Servera tillsammans med teriyakilaxen.


Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell
Rekvisita: www.oscarclothilde.com   

Näringsvärde: 587 kcal, 41 g protein, 29 g fett, 38 g kolhydrater.

Varor du kanske har hemma?

Ca 94,89 kr/port Summa 379,55 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst