Tandoorikyckling med myntadipp och broccoli
Mari Bergman

Tandoorikyckling med myntadipp och broccoli

30 minEnkelt
248,60 kr
4 portioner26,46 kr per portion
En indisk kycklingrätt med massa goda smaker. Serveras ihop med en fräsch myntayoghurt och ett gott ris.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
1 stBroccoli Färsk
Kyckling
1 tskSpiskummin
3 klyftaVitlök Färsk
2 tskGaram Masala
1,5 tskSalt Fint
0,5 stCitron
1 mskChilipulver
600 gKycklingfile Fryst
1 tskKoriander - torkad
2 mskRapsolja
250 gMatlagningsyoghurt Turkisk
1 mskTomatpuré
1,5 mskFärsk ingefära
Myntadipp
250 gMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 stGurka
2 krmSalt Fint
1 stMynta - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling: Blanda ihop garam masala, spiskummin, koriander, chilipulver och salt med yoghurt i en stor bunke. Skala och riv ingefära och vitlöksklyftor och tillsätt till yoghurten. Blanda i olja, tomatpuré och citronsaft. Blanda runt ordentligt.

3

Skär kycklingen i ca 5 cm kuber (om du inte har kycklinginnerfilé) och blanda ner i tandorimarinaden. Lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.

5

Myntadipp: Skala gurkan och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med yoghurt. Finhacka mynta och blanda i. Smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2 min tills de har mjuknat en aning.

Servera tandorikycklingen tillsammans med myntadipp, ris och broccoli.

Näringsvärde: Kcal: 508 Fett: 20 g Protein: 42 g Kolhydrater: 37 g

Bild:

Malou Fickling