Tandoorikyckling med mango- och myntasallad
Mari Bergman

Tandoorikyckling med mango- och myntasallad

45 minEnkelt
300,50 kr
4 portioner22,69 kr per portion
Kyckling i ugn som får smak av en härlig kryddmarinad. Mangosalladen ger rätten en fräschhet och sötma som passar extra bra till lite kryddstarkare rätter. Lägg gärna in kycklingen i marinaden kvällen innan tillagning.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Tandoorikyckling
1,5 mskFärsk ingefära
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskRapsolja
0,75 tskSpiskummin
1,5 tskSalt Fint
700 gKycklinginnerfile Fryst
1,5 tskGaram Masala
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stLime
0,75 tskKoriander - torkad
1 tskHonung Flytande
1 mskTomatpuré
0,75 mskChiliflakes
200 gYoghurt för Matlagning
Mango- och myntasallad
1 krmSvartpeppar Malen
1 stMango Färsk
1 mskRapsolja
0,5 stLime
0,5 stRödlök
1 stGurka
1 stMynta - färsk
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tandoorikyckling: Blanda garam masala, spiskummin, koriander, chiliflakes, peppar och salt med yoghurt i en stor bunke. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt olja, honung, tomatpuré och limesaft. Tillsätt den tinade kycklingen och blanda om ordentligt.

3

Lägg över kycklingen i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 20 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Mango- och myntasallad: Skala mangon och gurkan. Dela gurkan på längden och skrapa bort det vattniga med hjälp av en sked. Skär gurka och mango i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken och skölj och finhacka myntan. Blanda samman i en skål och tillsätt limesaft och olja. Smaka av med en nypa salt och peppar.

6

Servera tandoorikycklingen tillsammans med ris och mango- och myntasallad.

Näringsvärde: Kcal: 601 Fett: 20 g Protein: 45 g Kolhydrater: 58 g

Bild:

Linnea Swärd