Tacolasagne på kyckling med färgglad kålsallad
Hemmakock

Tacolasagne på kyckling med färgglad kålsallad

40 minEnkelt
392,40 kr
4 portioner55,19 kr per portion
Sagolikt god tex-mex-gratäng som helt klart blev smakpanelens favorit denna vecka.

Kålsallad
0,2 stPurjolök
2 krmSalt Fint
200 gVanliga morötter
0,5 stGul Paprika
150 gVitkål
0,25 stPersilja - färsk
150 gVanliga Tomater
2 mskOlivolja
2 mskVit balsamvinäger
Sås
3 krmSvartpeppar Malen
2 dlCreme Fraiche Naturell
2,5 dlStandardmjölk
1 tskSalt Fint
390 gKrossade Tomater
Till lasagnen
500 gLasagneplattor
150 gRiven Gratängost
Kyckling
1 tskChiliflakes
1 tskSalt Fint
700 gFärsk kycklingfilé
1 tskPaprikakrydda
1 mskSpiskummin
1,5 tskTorkad oregano
1 mskOlivolja
1 tskStrösocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling: Strimla kycklingen. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chili, oregano, socker och salt. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingen runt om tillsammans med kryddblandningen tills den är helt genomstekt.

3

Sås: Mixa samman mjölk, creme fraiche och krossade tomater i en tillbringare med hjälp av en stavmixer. Krydda med salt och svartpeppar.

4

Lasagnen: Smörj en ugnsfast form. Varva sås, kyckling och lasagneplattor. Avsluta med ett lager sås och strö över ost. Grädda i ugnen tills lasagnen har fått fin färg ca 25 min.

5

Kålsallad: Grovhacka vitkålen och skala morötterna. Skär morötter, paprika och tomater i tärningar. Finhacka purjolök och persilja. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål tillsammans med olivolja, vinäger och salt.

Servera lasagnen med kålsalladen.

Näringsvärde: 552 KCAL 20 G PROTEIN 36 G FETT 35 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd