Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Tacolasagne på kyckling med färgglad kålsallad

Foto: Linnea Swärd Tacolasagne på kyckling med färgglad kålsallad

Sagolikt god tex-mex-gratäng som helt klart blev smakpanelens favorit denna vecka. (Familjematkassen v17 2013)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kyckling: Strimla kycklingen. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chili, oregano, socker och salt. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek
kycklingen runt om tillsammans med kryddblandningen tills den är helt genomstekt.

3. Sås: Mixa samman mjölk, creme fraiche och krossade tomater i en tillbringare med hjälp av en stavmixer. Krydda med salt och svartpeppar.

4. Lasagnen: Smörj en ugnsfast form. Varva sås, kyckling och lasagneplattor. Avsluta med ett lager sås och strö över ost. Grädda i ugnen tills lasagnen har fått fin färg ca 25 min.

5. Kålsallad: Grovhacka vitkålen och skala morötterna. Skär morötter, paprika och tomater i tärningar. Finhacka purjolök och persilja. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål tillsammans med olivolja, vinäger och salt.

Servera lasagnen med kålsalladen.

Näringsvärde:
552 KCAL
20 G PROTEIN
36 G FETT
35 G KOLHYDRATER

Ca 86,04 kr/port Summa 344,14 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst