Svart kokosris med tofu

Svart kokosris med tofu

1 tEnkelt
286,50 kr
4 portioner41,81 kr per portion
Svart kokosris med tofu

400 gTofu
1 dlPumpakärnor
4 dlKokosmjölk
1 dlRiven kokos
1 krmChiliflakes
10 stFärska champinjoner
1 stGrönkål
3 mskFärsk ingefära
1 stSquash
1 tskKardemumma Mald
5 klyftaVitlök Färsk
2,5 dlSvart Ris
Instruktioner
1

Gör så här: Koka upp riset tillsammans med kokosmjölken, vattnet och en nypa salt. Sänk värmen och låt puttra under lock på svag värme i ca 30-40 minuter, tills all vätska är absorberad.

Rosta kardemummafröna i en het stekpanna i någon minut. Mortla. Rosta pumpafröna i 180° i mitten av ugnen i 5 minuter. Strö därefter över kokosflingorna och rosta i ytterligare ca 3 minuter, tills flingorna har fått lite färg. Passa dem noga så att de inte bränns vid!

Värm några msk kokosolja i en stor stekpanna. Stek squashen på medel värme i 10 minuter. Rör runt med jämna mellanrum. Tillsätt ¾ av ingefäran, ¾ av vitlöken, kardemumman och chiliflakes, rör runt och stek i en minut. Tillsätt champinjoner, grönkål, salt och peppar och stek i ytterligare ca 8 minuter. Häll över i en skål och värm upp lite mer kokosolja i stekpannan. Stek tofun tillsammans med resterande ingefära, vitlök och lite chiliflakes. Efter att tofun tagit färg häll tillbaks grönsakerna och stek ihop allt.

Skeda upp riset i fyra djupa tallrikar och toppa med tofu- och grönsaksröran. Strö över pumpafrön och kokosflingor och servera tillsammans med en skvätt ljus soja.