Svamppasta med blomkål och persilja
Mari Bergman

Svamppasta med blomkål och persilja

20 minEnkelt
184,60 kr
4 portioner26,93 kr per portion
Laga enkelt en härligt krämig svamppasta med blomkål och persilja. Kommer bli en ny vardagsfavorit! För att göra rätten glutenfri, välj glutenfri pasta.

Svampsås
0,5 stCitron
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSalt Fint
3 dlVispgrädde
1 mskOlivolja
50 gRuccolasallat
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
2 tskGrönsaksbuljong
0,5 stBlomkål Färsk
250 gFärska champinjoner
2 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
380 gSpaghetti
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Svampsås: Putsa champinjonerna och skär i kvartar. Skölj och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka vitlök och lök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna 2-3 min utan att det tar färg. Tillsätt grädde och buljong och låt koka ihop 5 min. Pressa i citronsaft och smaka av med salt och peppar.

4

Skölj och grovhacka persilja och skölj ruccolan.

5

Sila av pastan och blanda samman med svampsås, persilja och ruccola. Servera i djupa skålar.

Näringsvärde: 618 kcal, 14 g protein, 35 g fett, 61 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell