Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Sushirullar med svamp och blomkålsris

Foto: David Frenkiel Sushirullar med svamp  och blomkålsris

Sedan vi började göra "ris" av blomkål har det blivit väldigt mycket enklare att göra sushi. När man tillsätter tahini, risvinäger, lönnsirap och sesamolja blir blomkålsriset förvånansvärt klibbigt och får den karaktäristiska sushismaken.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Koka upp lite vatten i en vattenkokare eller i en kastrull på spisen. Dela blomkålen i buketter, lägg dem i en matberedare och kör till risliknande konsistens.

Häll "riset" i en sil placerad över vasken, slå över kokande vatten och låt rinna av ordentligt. Lägg "riset" i en skål, tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Ställ blomkålsriset i kylskåpet.

Skiva svampen tunt. Hetta upp sesamoljan i en stekpanna på medelvärme och tillsätt svamp, salt och peppar. Fräs tills svampen har mjuknat och blivit gyllenbrun, rör om då och då. Ta bort stekpannan från värmen och låt svalna.

Lägg ett noriark med blanka sidan ner på en sushimatta. Sprid ut en fjärdedel av blomkålsriset i ett jämnt lager över två tredjedelar av arket. Skär avokadon i tunna strimlor. Lägg några av strimlorna i en rad mitt på blom kåls riset, lägg lite strimlad gurka och paprika samt svamp ovanpå och avsluta med att strö över sesamfrön.

Lyft upp den främre delen av sushimattan och rulla försiktigt ihop noriarket till en kompakt rulle, fukta änden med lite vatten. Lägg sushirullen i kylskåpet och gör resten av rullarna.

Använd en vass kniv doppad i hett vatten och skär varje rulle i 8–10 skivor. Strö över sesamfrön och servera med ingefära, wasabi och sojasås.

Receptet kommer ur boken "Green Kitchen at Home" som är skriven av David Frenkiel och Luise Vindahl. Boken ges ut av Norstedts förlag. Foto: David Frenkiel.

Ca 143,85 kr/port Summa 575,40 kr

Ett recept från:

Green Kitchen at Home - Luise Vindahl & David Frenkiel

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst