Sundae ice cream med jordnötter, blåbär och choklad
Henrik Ennart & Niklas Ekstedt

Sundae ice cream med jordnötter, blåbär och choklad

15 minEnkelt
200,70 kr
4 portioner25,25 kr per portion
Fräsch efterrätt som är färdig att äta på bara några minuter! Receptet kommer ur boken “Happy food - om hur mat och lycka hänger ihop”.

2 mskStrösocker
500 gVaniljglass
50 gMörk chokladkaka
1 dlBlåbär
1 dlJordnötter Rostade
500 gChokladglass
2 mskVatten
3 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Koka socker och vatten i en stekpanna på medelhög värme tills vattnet ångat bort och sockret karamelliserats och blivit gyllenbrunt. Tillsätt nötterna och rör runt tills de täckts med socker. Lägg upp på ett fat för att svalna.

2

Koka upp 1/3 av grädden och lägg i hackad choklad, rör tills chokladen smält.

3

Vispa resterande grädde luftig.

4

Lägg upp glassen, toppa med nyvispad grädde, karamelliserade nötter, blåbär och chokladsås.

Bild:

David Loftus