Stroganoff med rödlök, spenat och citron
Mari Bergman

Stroganoff med rödlök, spenat och citron

30 minEnkelt
320,35 kr
4 portioner47,79 kr per portion
En supergod variant på den klassiska biff stroganoff, där det goda skavköttet får sätta smak på den här familjefavoriten. Att toppa med frisk citron är verkligen pricken över i:et i den här rätten.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
250 gVanliga morötter
100 gSalladsmix
Stroganoff
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
3 krmSalt Fint
480 gRenskav
250 gFärska champinjoner
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stRödlök
1 tskPaprikakrydda
0,5 stPersilja - färsk
70 gFärsk bladspenat
1 mskOlivolja
1 stGul lök
1,5 dlVatten
2 tskDijonsenap
1 mskKalvfond Buljong
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Tina skavköttet.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Stroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök och skiva champinjonerna.

4

Stek skavköttet i olja på medelhög värme, köttet ska få färg, men inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning. När köttet fått färg, tillsätt lök och champinjoner och stek ytterligare några min tills det mjuknar. Krydda med paprikakrydda och tillsätt köttfond, senap, vatten och creme fraiche. Låt det koka in och krydda med salt och peppar efter smak.

5

Tillbehör: Skala och riv morötter och blanda med sköljd sallad. Lägg upp i en skål.

6

Stroganoff: Skölj spenat och citron. Skala och finstrimla rödlök och grovhacka persilja. Lägg upp stroganoffen på ett fat och blanda upp med spenaten. Strö över rödlök, rivet citronskal och persilja. Servera med ris och sallad.

Näringsvärde: 583 kcal, 38 g protein, 19 g fett, 62 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg