Stekta fläskkotletter med sky, rostad potatis och varma äpplen
Mari Bergman

Stekta fläskkotletter med sky, rostad potatis och varma äpplen

45 minEnkelt
155,70 kr
4 portioner25,92 kr per portion
Stekta fläskkotletter med sky, rostad potatis och varma äpplen. Skysåsen är enkel att tillaga och passar utmärkt till de goda kotletterna. Färdig rätt håller sig bra i kylen 2-3 dagar.

Rostad potatis
700 gPotatis
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
2 stÄpplen
Tillbehör
250 gVanliga morötter
0,5 stGurka
Fläskkotletter
1 tskTimjan - torkad
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
480 gFläskkotlett
1 krmSalt Fint
0,5 mskOxfond
1 dlVatten
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostad potatis: Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Blanda potatisen med olivolja och salt efter smak. Sätt in i ugnen ca 30-35 min. Skölj och skär äpplena i klyftor och ringla över lite olja och en nypa salt. Tillsätt äppelklyftorna på plåten med potatisen när det återstår ca 15 min av tillagningstiden.

3

Tillbehör: Skala morötter och skölj gurkan. Skär morötter och gurka i stavar.

4

Fläskkotletter: Salta och peppra kotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskkotletterna ca 1 min på varje sida på hög värme tills de fått fin stekyta. Krydda med timjan. Sänk värmen och tillsätt vatten och köttfond. Låt puttra i ca 3-4 min tills köttet är genomstekt. Servera fläskkotletterna i skysåsen med rostad potatis och äpple samt grönsaksstavar.

Näringsvärde: 430 kcal, 28 g protein, 17 g fett, 39 g kolhydrater

Bild:

Anna Winér