Stekt torsk med krämig spetskål
Mari Bergman

Stekt torsk med krämig spetskål

30 minEnkelt
502,75 kr
4 portioner87,56 kr per portion
Kål är alltid gott och här har vi valt att koka spetskål tillsammans med grädde och dill. Resultatet blir otroligt gott och krämigt. Stekt torskfilé och potatis är det självklara valet till. Mums!

Kål
1 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stDill - färsk
1 stSpetskål
1 mskMat & Bak Smör
0,5 stCitron
0,5 stPurjolök
1 krmSalt Fint
Tillbehör
700 gPotatis Fast
Torsk
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
600 gTorskfilé Färsk
1 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Tillbehör: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten.

2

Kål: Skölj och strimla spetskål och purjolök. Skölj och finhacka dillen. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs kål och purjolök tills det mjuknar. Tillsätt grädde, dill och 1 msk citronsaft och koka ihop 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Torsk: Skär torsken i portionsbitar och salta och peppra på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek fiskbitarna ca 2 min på båda sidor så att de får en gyllenbrun och fin stekyta.

Servera torsken med krämig spetskål och kokt potatis.

Näringsvärde: 432 kcal, 32 g protein, 16 g fett, 37 g kolhydrater.

Bild:

Maddzan Lindblad