Ett fantastiskt gott recept på stekt lax, potatis och citrongräddsås. Rätten serveras med fräsch sallad och vitkål. Tips, tina gärna fisken i kylen över natten. (Tastelines Barnkasse v11 2017) (MatHems familjekasse v4 2018)
1. Ta ut och tina laxen.
2. Potatis: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.
3. Citrongräddsås: Koka upp grädde, fiskfond och timjan i en liten kastrull och låt det sjuda ca 5 min. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft.
4. Lax: Salta och peppra laxen på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen ca 2 min på båda sidor på medelhög värme.
5. Tillbehör: Skölj och strimla sallad och vitkål. Blanda i en skål och ringla över lite olja.
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad.
Recept: Mari Bergman
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 685 kcal, 28 g protein, 48 g fett, 33 g kolhydrater.
Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.
Klicka här för mer information