Recept | Huvudrätt | Fisk

Stekt lax med citrongräddsås och kokt potatis

Foto: Sanna Livijn Wexell Stekt lax med citrongräddsås och kokt potatis

Ett fantastiskt gott recept på stekt lax, potatis och citrongräddsås. Rätten serveras med fräsch sallad och vitkål. Tips, tina gärna fisken i kylen över natten. (Tastelines Barnkasse v11 2017) (MatHems familjekasse v4 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Ta ut och tina laxen.

2. Potatis: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.

3. Citrongräddsås: Koka upp grädde, fiskfond och timjan i en liten kastrull och låt det sjuda ca 5 min. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft.

4. Lax: Salta och peppra laxen på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen ca 2 min på båda sidor på medelhög värme.

5. Tillbehör: Skölj och strimla sallad och vitkål. Blanda i en skål och ringla över lite olja.
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad.

Recept: Mari Bergman
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 685 kcal, 28 g protein, 48 g fett, 33 g kolhydrater.

Ca 46,84 kr/port Summa 187,35 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Niclas :

Jättegod sås

MatHem :

Hej Ann-Sofie! Tack för din kommentar! Jag tar vidare informationen som du uppmärksammat. Tack snälla!/Sara

Ann-Sofie :

Receptet stämmer inte. Ugnen är till för? Fiskfond eller köttfond i receptet?

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst