Stekt kyckling med rödkålssallad med äpple och valnötter
Mari Bergman

Stekt kyckling med rödkålssallad med äpple och valnötter

30 minEnkelt
261,70 kr
4 portioner31,43 kr per portion
Genom att använda traditionella smaker på ett nytt sätt så får vi en riktigt fräsch och god kycklingrätt!

Kyckling
1 mskOlivolja
1 mskMat & Bak Smör
600 gKycklingfile Fryst
Tillbehör
800 gPotatis
1,5 mskOlivolja
2 krmSalt Fint
Sallad
1 stAvokado
110 gValnötter
400 gRödkål Färsk
1 mskOlivolja
2 stÄpplen
Dressing
2 krmSalt Fint
2,5 mskOlivolja
1 tskHonung
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskDijonsenap
1,5 mskBalsamvinäger
Instruktioner
1

Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och klyfta potatisen och lägg klyftorna i en ugnsfast form. Tillsätt olja och lite salt efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.

2

Rödkålssallad: Skär rödkålen i tunna skivor. Använd gärna en mandolin eller osthyvel. Fräs kålen i lite olja i en varm stekpanna så att den mjuknar en aning, ca 2 min. Lägg över kålen i en bunke och låt den svalna.Skölj och strimla äpplena och grovhacka valnötterna.

3

Dressing: Blanda ihop olja, balsamvinäger, senap, honung, salt och peppar i en skål.

4

Kyckling: Dela filéerna på längden, salta och peppra. Stek dem i lite olja och en klick smör i en varm panna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

5

Rödkålssallad: Blanda ihop rödkålen med äppelstrimlorna och valnötterna. Tillsätt dressingen och blanda om ordentligt. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med skivad avokado.

6

Servera kycklingen med rödkålssallad och klyftpotatis.

Bild:

Maddzan Lindblad