Stekt kyckling med limefrisk myntasallad
Mari Bergman

Stekt kyckling med limefrisk myntasallad

20 minEnkelt
369,55 kr
2 portioner40,21 kr per portion
Vad sägs om en fräsch grön sallad gjord på sugarsnaps, sojabönor och avokado med smak från färsk mynta som sedan toppas med crunchiga mandlar? Till salladen tillagas en mör kycklingfilé. Smaklig måltid!

Myntasallad
125 gEdamamebönor
1 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stMynta - färsk
1 stGemsallad
0,5 stLime
75 gSugarsnaps
1 krmSalt Fint
0,5 stGurka
1 stAvokado
Kyckling
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
300 gFärsk kycklingfilé
Tillbehör
1 dlYoghurt för Matlagning
30 gMandlar
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingen på båda sidor i ca 2 min så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen i ca 15 min.

3

Myntasallad: Skölj sallad, gurka, sugarsnaps och mynta. Dela salladen i mindre blad. Skiva gurka och sugarsnaps. Grovhacka myntan. Blanda ihop allting i en bunke och tillsätt sojabönor, skal- och limesaft samt olja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett fat eller direkt på två tallrikar.

4

Skär avokadon i skivor. Skiva upp kycklingen.

Toppa salladen med kyckling och avokado. Strö över hackade mandlar och ringla över lite yoghurt.

Näringsvärde: 817 kcal. 43 g protein, 37 g fett, 16 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson