Stekt korv med gräddkokt fänkål och potatisstomp
Mari Bergman

Stekt korv med gräddkokt fänkål och potatisstomp

30 minEnkelt
221,70 kr
4 portioner26,25 kr per portion
Den gräddstuvade fänkålen ger denna klassiska husmanskost en härlig tvist. Ät och njut!

Gräddkokt fänkål
2 tskLantbuljong
1,5 stFänkål Färsk
2 krmSvartpeppar Malen
2 dlVispgrädde
1 mskDijonsenap
1 krmSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
0,5 stGul lök
1 dlVatten
Korv
600 gBratwurst
Potatisstomp
800 gPotatis
2 mskMat & Bak Smör
0,5 stGräslök - fryst
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatisstomp: Skala och koka potatisen.

3

Korv: Skär några snitt i korven och lägg dem i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen ca 15 min.

4

Gräddkokt fänkål: Skölj och skiva fänkål och lök grovt. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs fänkålen lite mjuk. Tillsätt vatten, grädde, senap och buljong. Låt det småputtra ca 7 min tills fänkålen är mjuk och såsen har kokat in och blivit krämig. Smaka av med salt och peppar.

5

Potatisstomp: Häll av potatisvattnet. Lägg upp potatis och smör på ett fat och mosa ihop lite lätt med en gaffel. Strö över gräslök. Servera tillsammans med bratwurst och gräddkokt fänkål.

Näringsvärde: Kcal: 714, Protein: 20 g, Fett: 50 g, Kolhydrater: 42 g.

Bild:

Sanna Livijn Wexell