Stekt kassler med örtig potatissallad och len sås
Mari Bergman

Stekt kassler med örtig potatissallad och len sås

30 minEnkelt
331,95 kr
4 portioner41,21 kr per portion
En härligt fräsch potatissallad med kassler och len sås. En somrig och lättfixad måltid.

Tillbehör
600 gKassler
1 mskOlivolja
Potatissallad
100 gSolroskärnor Rostade
800 gPotatis Fast
1 mskVit balsamvinäger
70 gFärsk bladspenat
0,5 stPersilja - färsk
250 gKörsbärstomater
0,5 stPurjolök
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt Fint
0,5 stBasilika - färsk
0,5 stGurka
2 mskOlivolja
Sås
2 tskCitron
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlYoghurt för Matlagning
1 tskHonung Flytande
2 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Potatissallad: Tvätta potatisen. Dela den på mitten och koka i saltat vatten.

2

Skölj och strimla purjolöken. Skölj och kärna ur gurkan. Skär den i halvmånar. Skölj och dela tomaterna på mitten. Skölj spenaten. Skölj och finhacka basilika och persilja. Lägg alla grönsaker i en skål och ställ åt sidan.

3

Sås: Blanda yoghurten med lite honung, citronsaft och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

4

Häll av potatisvattnet och låt potatisen svalna lite.

5

Tillbehör: Skär kasslern i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kasslerbitarna gyllenbruna.

6

Potatissallad: Blanda potatisen med salladen och tillsätt vit balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Servera den stekta kasslern med örtig potatissallad och len yoghurtsås.

Näringsvärde: 604 KCAL 43 G PROTEIN 28 G FETT 42 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd